Matematik

Find vinklerne

18. december 2011 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg vinklerne på en trekant?

Grundlinjen (katete) er 7 cm
Den anden katete  (til højre) er 4 cm
Og hypotenusen (til venstre) er 8 cm
A er nederst til venste
B er øverst oppe v. spidsen
C er nederst til højre

 

Håber i kan hjælpe. :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af AskTheAfghan

C = 90º

tan(A) = 4/7   ⇔   A = tan-1(4/7)

B = 180 - (C + A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2011 af Dontblame (Slettet)

Hvis de 4 cm, er den modstående katete findes vinkel A:

tan(A) = a/b ⇔ tan(A)=4/7 ⇔ tan-1(4/7)

Du ved vinkel C = 90º

Nu kan du også finde den sidste.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Den trekant, du sidder med er IKKE retvinklet (kun næsten), og det betyder, at at du ikke kan tale om kateter og hypotenuse, idet disse kun findes i retvinklede trekanter.

Det er altså en ganske almindelig trekant, hvor du kender 3 sider.

Brug en af cosinusrelationerne til at finde den først vinkel - brug derefter sinusrelationerne til at finde den næste og brug vinkelsummen = 180 grader til at finde den sidste vinkel.

#2 har troet at en af vinklerne er 90 grader, men det er ikke tilfældet med de sidelængder, du har opgivet, så den med tangens går ikke . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af Tyrael (Slettet)

∠A = (cos1(b2+c2-a2)/(2·b·c)) = (cos-1(72+82-42)/(2·7·8)) = 29,99º

∠B = (cos1(a2+c2-b2)/(2·a·c)) = (cos-1(42+82-7)/(2·4·8) = 61,03º

Vinkelsummen i en trekant er altid 180º, dvs.

∠A+∠B+∠C = 180º

29,99º+61,03º+∠C = 180º ⇔ ∠C = 180º-91,02º = 88,98º


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan selvfølgelig osse bare skrive af - men det lærer du jo ikke meget af . . .


Skriv et svar til: Find vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.