Kemi

Hjælp til SRP

18. december 2011 af 3gergodtnoksjovt (Slettet)

Jeg ved godt at det er lidt i sidste øjeblik, men jeg ville blive rigtig glad hvis i villw hjælpe mig med en enkel lille ting.

Jeg sidder og ligger sidste hånd på min SRP i bioteknologi og skal omregne noget fra mmol/dL til gram/L.

Det drejer sig om at omregne 9,7 mmol hæmoglobin/dL blod TIL gram hæmoglobin/L blod.

Jeg kan ikke finde hæmoglobins molare masse, men jeg ved at 9,7 mmol/dL skulle svarer til ca. 15,6 g/L


Håber I har lyst til at hjælpe!

Katinka :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af exutu (Slettet)

Men hvis du ved at det er ca. 15,6 g/L så har du jo allerede omregnet?


Svar #2
18. december 2011 af 3gergodtnoksjovt (Slettet)

Jeg kender en genvej til at omregne hæmoglobinkoncentrationen frA mmol/dL til g/L: 9,7mmol/dL*1,6125=15,6G/L MEN jeg ved ikke hvorfor man skal gange med netop dette tal??

anyone??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af exutu (Slettet)

Jeg kan desværre ikke få samme tal som dig. Stop mig når jeg tager fejl:

9,7mmol/dL = 9,7*10-3*10mol/L=0,097mol hæmoglobin/L

hæmoglobin vejer mindst 50 kDa (50.000 g/mol)

(0,097mol *50000 g/mol)/L = 4850 g hæmoglobin / L

 


Svar #4
18. december 2011 af 3gergodtnoksjovt (Slettet)

Jeg kan godt se din pointe, men 4850g hæmoglobin pr liter blod? det lyder ikke realistisk i mine ører

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af exutu (Slettet)

Jeg tror måske du skal kigge på koncentrationen 9,7 mmol/dL = 97 mmol/L en normal koncentration for en ørred er ca 8mmol/L.


Svar #6
18. december 2011 af 3gergodtnoksjovt (Slettet)

hvis hæmoglobins molare masse er 64,458 g/mol så:

64,458*0,097=6,252 g/L hvilket heller ikke passer..

 


Svar #7
18. december 2011 af 3gergodtnoksjovt (Slettet)

Jeg fandt ud af det :)

For hæmoglobin gældet at 1 g/L = 0.6206 mmol/l 

og der var 9,7mmol/L

så kan man tage den derfra


Skriv et svar til: Hjælp til SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.