Kemi

PH fortynding

18. december 2011 af Habiiiiiiii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en kemi opgave der lyder således:

Du har en opløsning med pH = 4 i alt 20 liter.

Du fortynder med vand til 100 liter.

Hvad er pH nu?

mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af mathon

Før:
                 [H3O+] = 10-pH M  =  10-4 M

Efter:
                 [H3O+] = (1/5)·(10-4 M) = 0,2·(10-4 M) = 2,0·10-5 M

                 pH = -log(2,0·10-5) = 4,7


Skriv et svar til: PH fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.