Matematik

Matrix-inversion

19. december 2011 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

jeg har lidt sværet ved at forstå hvad man bruger matrix-inversion til.

håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. december 2011 af whereab (Slettet)

Det bruges til at løse matrixligninger.


Svar #2
19. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Hm.

Hvis man så har en matrix, hvordan kan man så finde den inverse?


Brugbart svar (3)

Svar #3
19. december 2011 af whereab (Slettet)

Hvis du har en kvadratisk og regulær matrix A, findes A-1 ved at opskrive totalmatricen T=[A|E], hvorefter denne reduceres til trappeform. Man har så at trap(T) = [E|A-1]

(E er identitetsmatricen)


Svar #4
19. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Jeg har en 4x4 matrix.

Jeg er ikke så bekendt med matricer, desværre. Og tak fordi du gider at hjælpe.

Hvad betyder T=[A][E]?
A den matrix vi stiller op, 4x4 matricen. Hvad er så E?
 


Brugbart svar (3)

Svar #5
19. december 2011 af whereab (Slettet)

E er så en 4x4 identitetsmatrix

Hvis du skriver, hvordan din matrix A ser ud, kan jeg vise dig hvordan T skal se ud.


Skriv et svar til: Matrix-inversion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.