Matematik

Tangent hjælp (:

19. december 2011 af sinesin (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=-4x^3+x^2+8x-3

Vis, at tangenten i P(0,f(0) er parallel med linjen m, der har ligningen

2x-y+1=0

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af mathon

Vis, at tangenten i P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen

2x-y+1=0

--->

Vis, at tangenten i P(0,-3) er parallel med linjen m, der har ligningen

y = 2x + 1

   når
                f '(x) = -12x2 + 2x + 8

 


Svar #2
19. december 2011 af sinesin (Slettet)

Hvor får du p(0,-3) fra? 

og er det så meningen at jeg skal indsætte -3 ind på x'ernes plads i f'(x) og udregne det? (:


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. december 2011 af mathon

                    f(0) = -4·03 + 02 + 8·0 - 3 = -3

-3 er en y-værdi og skal derfor ikke indsættes i stedet for en x-værdi.

 

skulle teksten ikke være

 "Vis, om tangenten i P(0,f(0) er parallel med linjen m, der har ligningen"    ?


Svar #4
19. december 2011 af sinesin (Slettet)

Ah, Ok. Men hvordan viser jeg så at den er parallel?

Undskyld for den store hjælp. Åbenbart kan jeg ikk rigtig tænke klart lige nu.


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. december 2011 af mathon

 

           f '(0) = -12·02 + 2·0 + 8

     en tangent med hældningskoefficent 8 kan ikke være parallel med en linje med hældningskoefficent 2


Svar #6
19. december 2011 af sinesin (Slettet)

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Tangent hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.