Matematik

Finde hemmelig nøgle i RSA-system

20. december 2011 af AsgerT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået følgende opgave stillet og jeg er virkelig lost. Håber der er nogle der vil hjælpe mig!:

 

Du har fået følgende meddelelse fra Bob:

49 25 23 05 36 28 01 33 25 09 25 17 23 03 24 15

Bob har brugt RSA-kryptering med den offentlige nøgle (55,7)

 

1. Find den hemmelige nøgle vha. Euklids algoritme

2. Hvad står der i meddelelsen?

 

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal begynde. Jeg ved den offentlige nøgle består af (n, e) og at n=p*q

Vedhæftet fil: Photo 20-12-11 01.17.20.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af CDJ (Slettet)

Et hint:

Du får givet en offentlig nøgle (55,7).

Med andre ord:

N = 55
e = 7

Hvis du primtalsfaktoriserer N, så får du to primtal p og q:

p = 5
q = 11

Normalt vil der være tale om væsentlig større primtal.

Og så vil jeg henvise hertil:
http://www.imada.sdu.dk/~joan/projects/RSA.pdf

Nu er du i gang - du må vende tilbage, hvis du har brug for mere hjælp...


Svar #2
20. december 2011 af AsgerT (Slettet)

Jeg har lavet den første her med hjælp fra min lærer. Det her er hvad jeg har indtil vidre: se vedhæftning.

Er det den rigtige metode jeg fortsætter med?:)

 

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Svar #3
20. december 2011 af AsgerT (Slettet)

Jeg har løst det hele :)


Skriv et svar til: Finde hemmelig nøgle i RSA-system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.