Kemi

pH og ligevægt

20. december 2011 af blancos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med følgende spørgsmål:

Ba(OH)2 opløsning har pH 12,50

1) Beregn konc. af Ba2+  og konc af OH-

2) Hvad bliver pH hvis fortyndingen fortyndes 10 gange???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af Phienix (Slettet)

1) pH + pOH = 14 --> pOH = 14 - pH = 14 - 12,50 = 1,50.

pOH = -log( [OH- ] ) --> [OH-] = 10-1,5.

- - -

Forholdet mellem Ba2+ og OH- er 1:2, så [Ba2+] = ½ * [OH- ]

- - -

2) Hvis der fortyndes 10 gange bliver [H+] --> [H+]/10.

Da pH = -log( [H+] ) bliver dette --> pH = -log( [H+]/10 ) = pHfør + 1 = 12,50 + 1 = 13,50

- - -

Regnestykket bygger på, at log(a/b) = log(a) - log(b).


Skriv et svar til: pH og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.