Matematik

Matrixregning (kort)

20. december 2011 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har et spørgsmpl angående matrixmultiplikation.

Hvis vi har en matrix af typen:

x'                     x
y'    =    A        y
z'                     z
t'                      t
 

(Hvis vi forestiller os at vi har en søjle før lighedstegnet, så har vi matricen A, og så har vi en anden søjle med x y z t)

Gælder så disse matrixmultiplikations-regler for den ovennævnte type:

(A*B)*C = A*(B*C)             og           A*(B+C)  =  A*B+A*C

?

Er jeg helt galt på den?

Behøver man at kende mere, før man kan rengne matricen ud?

 

Please hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

De nævnte regneregler gælder generelt. Blot skal antal rækker og søjler naturligivis passe sammen så multiplikationerne og additionen kan foretages.


Svar #2
20. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Hvis jeg nu nævner de ovennævnte regler, bør jeg så uddybe det endnu mere?


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. december 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad opgaven præcist går ud på og hvad din lærer forventer.


Svar #4
20. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Altås, han vil have at jeg skal forklare regneregler for matrix-multiplikation.. Og så skal jeg give et eksempel. Eksemplet gives ved at gange Lorentz-transformationen ud. Altså matix A med søjlen til højre.

I den forbindelse har jeg nævnt de ovennævnte regneregler.

Giver det mening ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2011 af peter lind

Det er jeg stadig ikke sikker på: men prøv at tag et fra en anden side.

Jeg gætter på at du skriver SRP om relativitetsteori og lineære afbildninger. En almindelig fejl er -vist nok- at man koncentrere sig om det ene emne og stort set ignorerer det andet. Efter det jeg har se kunne jeg godt tænke mig at du har koncentreret dig om relativitetsteorien og har for lidt lineære afbildninger. Prøv i stedet at tænke på har du nok om det og hvis ikke hvad er rimeligt at tilføje.


Skriv et svar til: Matrixregning (kort)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.