Matematik
afledede fra Maclaurinrække
Hej
Jeg har via formlen:
f(x) = e^x - 1 / x
fundet Maclaurin rækken for f, som hedder:
1 + 1/2x + 1/6x^2 + 1/24^x^3
Nu har jeg så spørgsmålet:
Angiv den afledede:
f^(2)(0)
Er der en der kan hjælpe mig med dette?
Mvh Michael
Svar #2
20. december 2011 af Michael28 (Slettet)
Jeg ved godt det lyder dumt, men vil du evt skrive det op i formlen hvordan du gør det?
Svar #3
20. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Den række, du har givet i #0, er rækken for ex , ikke for f(x) . Funktionen f(x) er slet ikke defineret for x = 0, og det har derfor slet ingen mening at tale om Maclaurin rækken for f(x) .
Svar #4
20. december 2011 af Michael28 (Slettet)
Hejsa igen.
Tak for svaret. Vil du evt vise hvordan du laver udregningen?
Mvh Michael
Svar #5
20. december 2011 af Michael28 (Slettet)
Jeg har lige uploadet opgaven, der står nemlig
f(x) = e^x - 1 / x øverst, men det kan godt være jeg har misforstået noget
Jeg ville virkelig blive lykkelig, hvis du eller en anden viste hvordan jeg lavede selve udregningen. Jeg har skrevet mine tidligere resultater ind, og det er så sidste spørgsmål jeg mangler.
Mvh Michael
Svar #6
20. december 2011 af Michael28 (Slettet)
ok, fandt nok ud af det.
Funktionen:
ln(e)+(1/2)*ln(e)^2*x+(1/6)*ln(e)^3*x^2+(1/24)*ln(e)^4*x^3+O(x^4)
giver differenceret:
(1/2)*ln(e)^2+(1/3)*ln(e)^3*x+(1/8)*ln(e)^4*x^2+O(x^3)
Da man skal finde f^2(0) er svaret her:
1/3, da dette er nummer to i rækken af den differenceret række.
Svar #7
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Man benytter parenteser for at gøre det klart, hvad der divideres med hvad:
f(x) = (ex - 1) / x = (Σ∞n=0 xn/n! -1) / x = Σ∞n=1 xn-1/n! = ∑∞n=0 xn/(n+1)!
Skriv et svar til: afledede fra Maclaurinrække
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
