Matematik

koordinatskift

20. december 2011 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

I min bog står:
"Vi vil slutte af med at skitsere en effektiv metode til hvordan man i praksis kan finde koordinattransformationsmatricen i et vektorrum V = F^n. Hvis A = (a1,a2,a3..,an) er den gamle basis og A'= (a1',a2',..an') er den nye basis, skal vi finde koordinatvektorerne for basiselementerne i A med hensyn til basen A', dvs. for j=1...n skal vi løse ligningssystemet:
A'x =aj         "

Jeg forstår virkelig ikke det her. Man er interesseret i at finde koordinattransformationsmatricen. Så der må gælde for en vektor v, at:

Φ(x1,x2...xn) = v = φ(x1',x2',xn')
Hvor er x1..xn er koordinatsættet for den gamle basis og x1',x2'..xn' er koordinatsættet for den gamle. Og så følger det, som min bog selv har skrevet tidligere, at koordinatskiftematricen er givet ved;
φ^-1 * Φ
hvor * er matrixproduktet.
Så hvorfor i alverden skulle man gå i gang med at løse et ligningssystem? - jeg misforstår noget! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

Du skal jo finde φ. Det det drejer sig om at finde afbildningen udtrykt ved konkrete tal.


Svar #2
20. december 2011 af Mathematica (Slettet)

Men φ er jo bare matricen (a1',a2'..an')? Jeg forstår ikke hvad vi kender i det her, og hvad vi ikke gør. 


Skriv et svar til: koordinatskift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.