Matematik

Betingede sandsynlighed

24. december 2011 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Hvordan bruger man formlen: P(B | C) = P(B ∩ C) / P(B)  når B og C er disjunkte ?

Eks. B=(vi trækker et es} og C={vi trækker en sort konge}

da vil (B ∩ C) = Ø

på forhånd tak ! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din formel er ikke korrekt. Der gælder

P(B | C) = P(B ∩ C) / P(C)

Hvis der gælder (B ∩ C) = Ø , er det klart, at P(B ∩ C) = 0 , og dermed P(B | C) = 0 .

Hvis det er givet, at der blev trukket en sort konge, er det vel klart, at sandsynligheden for at der blev trukket et es er lig med 0.


Svar #2
24. december 2011 af rexden1

ja det kunne jeg vel egentlig ha' sagt mig selv, det hjælpe åbenbart at få sat ord på. Tak 


Skriv et svar til: Betingede sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.