Matematik

Parameterfremstilling

24. december 2011 af Whut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en parameterfremstilling for hver af linjerne l og m, når l går gennem punkterne A(2,-4,7) og B(-3,6,2), mens m går gennem punktet C(2,3,4) og er parallel med a = (-1,4,7)

Vis, at l og m ikke er paralelle.

Kan I venligst fortælle mig, hvor man skal starte? el. give mig et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2011 af mathon

    

                                          L:    (x,y,z) = (2,-4,7) + t·AB


                                          m:    (x,y,z) = (2,3,4) + s·(-1,4,7)


Svar #2
24. december 2011 af Whut (Slettet)

Tak mathon.

Hvordan bestemmer man t og s? (Ved du hvad man kalder de to for? Parameter?)

AB = [-5 ; 10 ; -5]

Eller er det unødvendigt at bestemme, da man kan benytte formlen af cosinusrelation for at se om vinklen er ... (ved ikke hvor meget? Gætter på 0?)

altså

a•b = |a| |b| cos(v)

hvor v = 0º


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

De to linier er parallelle, hvis og kun hvis deres retningsvektorer er parallelle. Retningsvektorerne aflæses af parameterfremstillingerne; for L er vektoren AB en retningsvektor, mens for M er vektoren (-1,4,7) en retningsvektor.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.