Matematik

Tangentsligning

27. december 2011 af Cillehb (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f (x)= x2 +5x .
Bestem f '(x) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f (4)) .

Jeg har fået det til 13x - 16, kan det passe?

Har gjort sådan her:

f '(x)=2x+5

f(4)= 36

f '(4)=13

Derefter satte jeg det ind i tagentsligning:

y=13(x-4)+36 = 13x-16


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. Bemærk dog, at tangentens ligning er y = 13x - 16, ikke blot udtrykket 13x-16 .


Skriv et svar til: Tangentsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.