Kemi

koncentration

28. december 2011 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad definer molær koncentration? (Stofmængdekoncentration)

Hvad er den formelle og de aktuelle koncentrationer i 0,1M BaCl2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2011 af mathon

Hvordan defineesr molær koncentration?

         som antal mol opløst stof pr. liter opløsning

 

Hvad er den formelle og de aktuelle koncentrationer i 0,1M BaCl2?

                       c(BaCl2) = 0,1 M

                               BaCl2 (s)   --->  Ba2+ (aq)    +   2 Cl- (aq)

                               [Ba2+ (aq)] = c(BaCl2) = 0,1 M

                               [Cl- (aq)] = 2·c(BaCl2) = 2·(0,1 M ) = 0,2 M

                         

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2014 af alicejoergensen (Slettet)

Hvad betyder det c som står foran (BaCl2) = 0,1 M? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2014 af 012343210

Koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2014 af 012343210

som kommentar til #1:

Formelle koncentration er koncentrationen af et molekyle, ligegyldig om det er gået på ionform, hydronolyserer eller andet. Derfor regnes der på saltet bariumchorid først og det er så den formelle koncentratione.

Derefter udregens den aktuelle koncentration (som også bliver kalt partikkelkoncentratioen), her kigger #1 på de ioner saltet består af nemlig Cl- samt Ba2+


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.