Kemi

Fortynding af stamopløsning

29. december 2011 af anetteaj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der skal fremstilles en standardrække ved fortynding ud fra en stamopløsning på
500 µg K/mL

Hvor meget kaliumchlorid skal der afvejes til fremstilling af 500 mLstamopløsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Hvis vi siger der skal 1000µg kaliumchlorid til 2 mL skal der bruges 250*1000µg kaliumchlorid=250000µg=0,25g. 

Dette er mit gæt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2011 af mathon


                           m(KCl) = ((500 mL) · (5,0·10-4 g/mL)) / 0,5245 = 0,476 644 g = 476,644 mg

.......

da
     da K-masse% i KCl er 52,45%

      (39,098 / (39,098+35,453)) · 100% = 52,45%


Svar #3
29. december 2011 af anetteaj (Slettet)

hvorfor siger du 2 ml , forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2011 af mathon

@#3
          fordi
                        500 µg / (1 mL) = 1000 µg / (2 mL)       og     500 mL = 2·(250 mL)

                        som skønnedes lettere at regne med


Skriv et svar til: Fortynding af stamopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.