Matematik

finde vinklen ved hjælp a cos, sin, tang relationen. stump vinkel

29. december 2011 af fidomus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven ser sådan her ud. I trekant ABC er ∠A=32°,a=8,c=10 og ∠C er stump.  Jeg skal bestemme de resterende stykker i trekanten. how do i do??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2011 af peter lind

Brug sinusrelationerne


Svar #2
29. december 2011 af fidomus (Slettet)


Svar #3
29. december 2011 af fidomus (Slettet)

lettere sagt end gjort. ;) Jeg er mere interreseret i en gennemgang af hvordan man finder dem. Men det ville være en stor hjælp hvis der var nogen som ville forklare mig hvordan jeg finder vinklen B. For så er resten jo nemt nok. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2011 af thelight

Hej

du skal anvende sinus realtionen som er

a/sinA = b/sinB=c/sinC

og så indsætter du dine kendte størrelser

8/sin32=10/sinC

du vil løse den med hensyn til SinC da det er den ukendte

SinC = 8/10*sin32 --> her har jeg ganget over korts

sinC=10*sin32/8

sin-1(10*sin32/8) = C vinkel

 

så nu har du altså fundet din vinkel C og hvis jeg har tastet rigtigt giver det altså 41,48 grader

du ved jo der er 180 grader i en trekant og derfor kan du finde vinkel B ved at sige 180- (41,48+32)

så har du alle vinklerne

derefter mener jeg du kan anvende din sinus relation igen hvor du jo nu også har en kendt vinkel B

a/sinA=b/sinB og så sætter du ellers ind som ovenover

håber min forklaring kan forstås


Svar #5
29. december 2011 af fidomus (Slettet)

mange tak :D det gav god mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2011 af thelight

Så lidt da og glad for at det gir mening  :=)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2011 af wut123 (Slettet)

#4

1/sin(C) = 8/10· sin(C) *


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2011 af hej2010 (Slettet)

http://cossincalc.com/ kortere sagt

Og nemmere lavet :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

du skaljo bare trække sinus fra closinus og derefter sætte  ind i lignignen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2011 af thelight

#8
 

det er da en fin hjemmeside du har fundet, og jeg tror også at man sparer en masse tid ved at bruge den når man først kan anvende relationerne men alligevel synes jeg nu at finduskat først og fremmest skal koncentrere sig om at lære at anvende relationerne inden man begynder at anvende alle de fancy programmer som der jo findes en masse af.

Til eksamen skal man nemlig vise hvordan man kommer frem til resultaterne og ikke bare at man kommer frem til dem ;=)


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. december 2011 af hej2010 (Slettet)

#10

Jaa, det er jeg også enig i..

Men der står altså også HVORDAN man er kommet til resultaterne :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke fundet den korrekte løsning til opgaven. Opgaven oplyser, at ∠C er stump. Benytter man sinusrelationerne, får man

a / sin(A) = c / sin(C) , hvoraf

sin(C) = c · sin(A) / a = 10 · sin(32º) / 8 = 0,662399 , hvoraf

C = 180º - sin-1(0,662399) = 138,5169º ,

hvorfor

B = 180º -A -C = 9,4831º .

Endelig fås så af sinusrelationerne

a / sin(A) = b / sin(B) , eller

b = a · sin(B) / sin(A) = 8 · sin(9,4831º) / sin(32º) = 2,4873


Skriv et svar til: finde vinklen ved hjælp a cos, sin, tang relationen. stump vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.