Matematik

stedvektor

29. december 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal finde koordinaterne til stedvektor a's endepunkt når den danner en vinkel på 42 grader med xaksens positive akse og har længden l a l = 7

 

Jeg har vedhæftet et dokument af en tegning af hvad jeg har af oplysninger.

som man kan se så har jeg jo 2 vinkler og kan derfor finde den sidste --> 180-(90+42)=48 vinkel B

 

herefter har jeg brugt sin til at regne den ud ved at sætte den røde streg ind i tegningen . a/sin42=7/sin90

jeg har ganget over korts

a=90/sin42*7

a=19,21

og så ved jeg ikke engang hvorfor men jeg kan se at når jeg tager kvadratroden af det så får jeg først der ca det rigtige resultat = 4,38. Men det er jo kun et af de to punkter som jeg skal finde og jeg ved ikke engang om det er x eller y .......

derefter har jeg sagt b= √72-4,68=5,20

Så ligner det lidt at jeg er endt med 5,2 og 4,38 ? jeg kan bare slet ikke se sammenhæng i det

 

 

så er der ikke nok nogen der vil hjælpe mig med den opgave ?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2011 af mette48 (Slettet)

(x,y) = (7* cos(42), 7*sin(42))


Svar #2
30. december 2011 af thelight

Du er jo genial ! men hvordan ved du at x er cos og y er sin helt præcist ? og vil det sige at jeg altdrig skulle bruge den vinkel som jeg fant til noget


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2011 af mathon

helt grundlæggnde trigonometri
se
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2011 af mathon

hvor
                    B = (c·cos(A) ; c·sin(A))


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2011 af mette48 (Slettet)

Det er ikke spor genialt. Jeg benytter bare definitionerne for sin og cos, som mathon viser i bilaget.

Nej, du får ikke brug for vinkelen du har fundet.


Skriv et svar til: stedvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.