Matematik

Juleopgaver

31. december 2011 af Niko83 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

En lystfisker siger: Hvis jeg havde fanget fem gange så mange så mange fisk som  jeg har, så ville jeg have haft lige så mange over 99 som jeg nu har under 99.

Hvor mange fisk havde han fanget?

Hvad er løsning? og Hvordan?


Brugbart svar (4)

Svar #1
31. december 2011 af mathon

 

     fangsten sættes til x

                    reel fangst        tænkt fangst       tænkt fangst over 99         reel fangst under 99

                          x                         5x                       (5x - 99)                               (99 - x)

 

     så ville jeg have haft lige så mange over 99 som jeg nu har under 99

dvs
                      
tænkt fangst over 99  =  reel fangst under 99     

                               5x - 99                =             99 - x
                    
                                6x = 2·99

                                x = (2·99) / (2·3) = 99 / 3 = 33


     han havde fanget 33 fisk
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. december 2011 af kla08 (Slettet)

mathon - du tænker logisk :-)


Skriv et svar til: Juleopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.