Kemi

OT

01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

CH3CH2OH

O har altid -2, så samlet set er OT = +2 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2012 af frejapigendk (Slettet)

hejsa

O har altid -2, så længe det er mere elektronegativt end det atom, som det binder sig til.

H=+1 når det er mindre elektronegativt end det atom, som det binder sig til

Den samlede ladning på dit stof er her nul, hvilket betyder at summen af oxiidationstal skal være lig med nul

når du så ved, at oxidationstallene er: O=-2 og at H=+1 samt at summen af ox. tal skal være nul kan du beregne ox. tallet for C(husk at man altid kun angiver ox. tal for et atom)

 

håber du kunne bruge mit svar

 


Svar #2
01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

Det forstod jeg ikke specielt meget af

Den reaktion jeg arbejder med er følgende:

CH3CH2OH + MnO4-  ---> CH3CHO + Mn2+


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2012 af frejapigendk (Slettet)

ok. det er en redoxreaktion kan jeg se. men hvilken problemstilling bliver du bedt om at besvare? Er det noget med at den skal afstemmes?


Svar #4
02. januar 2012 af uiouio (Slettet)

ja


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

                 
                        -1                  +7                 +1              +2
                      RCH2OH   +   MnO4-  ---> RCHO   +   Mn2+                


........

    R = CH3
 


Skriv et svar til: OT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.