Matematik

Notation

02. januar 2012 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg er lidt i tvivl om den notation jeg bruger er tilstrækelig:

Jeg har en matrix A=( (0,2,0,0), (0,0,4,0), (0,0,0,1),(0,0,0,0))T som er knyttet til en lineærafbildning f: |R4 ->|R4 og skal bestemme dimensionen af billedet fon(|R4) for alle n ∈ N.

Jeg har en sætning der siger: ved rangen rgf af en lineær afbildning f: U->V forstås dimensionen af billededrummet f(U) , altså:

               rgf = dim f(U)

Rangen for A, A2, A3 og A4 er bereget til hhv. 3,2,1 og 0 for n≥4.

Kan man skrive følgende f.eks. for A2:  rg fo2 = dim fo2(|R) = 2   ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2012 af peter lind

Du har misforstået hvad rangen er. Det er dimensionen af billedrummet som er det samme som antal uafhængige søjler (eller rækker) i A. Når du skriver du har fundet rangen af A til 3 så er svaret 3.


Svar #2
02. januar 2012 af rexden1

Så i min opgave skal jeg nøjes med at skrive: igen for A2: rg fo2 = 2, og så er det underforstået at det er dimensionen ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. januar 2012 af peter lind

Undskyld. Det er mig der tager fejl. Du kan godt skrive som du foreslår..


Svar #4
02. januar 2012 af rexden1

Mange tak for hælpen :)


Skriv et svar til: Notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.