Matematik

matricer...

03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg vedhæfter spørgsmålet hvor jeg krydset af de svar, som jeg mener er rigtige... 

men jeg er usikker på svarene og kan godt bruge noget hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Matricen A har det(A) = 0 og er derfor singulær.


Svar #2
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

hvorfor er determinanten 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi to af rækkerne er identiske.


Svar #4
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg er ikke med... 

er det ikke meningen at man skal gange diagonalen sammen for at få determinanten? 

 


Svar #5
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

er resten ellers rigtigt? 

udover at A ikke inverterbar og det A = 0 ... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gælder kun for en diagonalmatrix eller en trappematrix.

Jeg har ikke tjekket det hele, blot påvist nogle oplagte fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

"A er på række-echelonform" skal ikke markeres.

"Der findes et b så at ligningssystemet Ax = b ikke er konsistent" skal markeres.

"A er ikke-inverterbar (singulær)" skal markeres

"detA = 0" skal markeres

"detA = -14" skal ikke markeres.


Svar #8
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

er ikke på række echelon form? den er ikke på reduceret række echelon form. 

hvad vil det sige at den på række echelon form så? 

kan du uddybbe det med Ax = b ... hvorfor er det sandt? 


Svar #9
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

derudover, kan du uddybe det med at to af rækkerne er ens? er det altid sådan at er to af rækkerne ens, så er det A lig 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg gik ud fra, at række-echelon form er det samme som en trappematrix.

Da der er to identiske rækker i A, vil et b med b3 ≠ b4 resultere i et inkonsistent ligningssystem.


Svar #11
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

okay, tak for hjælpen. 


Svar #12
03. januar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg er dog stadig ikke helt på hvad forskellen er på reduceret echelon-form og echelon form. 

det står sikkert i min bog et sted... 


Skriv et svar til: matricer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.