Matematik

Bakterier

03. januar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En aggressiv bakteriekultur udvikler sig efter følgende forskrift

f(t)=50*e3*t

hvor f(t) er antallet f bakterier til tiden t, hvor t måles i timer.

Bakterierne tilsættes et hæmmende stof således at kulturen udvikler sig efter forskriften   h(t)=(50*e3*t)/(37+5e4,5t)

a) På hvilket tidspunkt er antallet af bakterier 2.000.000?

b) Find antallet af bakterier efter 4 timer efter tilsætningen af det hæmmende stof?

Jeg har prøvet at solve a) men jeg får et negativt tal.

Hvordan gør man?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af volcom1

Prøv at solve det endnu engang, det giver ikke et negativt tal. (hvis du ikke kan indsætte "e" i dine "solve" så skrive exp)

B skal du bare indsætte t=4 og løse ligningen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2012 af den første mohikaner

Hvad er antallet af bakterier ved start af målingen?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2012 af volcom1

den kan du finde ved at sætte t=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2012 af den første mohikaner

2.000.000 = 50*e^3*t

deles med 50 på begge sider

40000 = e^3*t

kubikrod begge sider

34,2 = e^t

naturlig log på begge sider

3,53 = t

 

 


Skriv et svar til: Bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.