Matematik

Vækst

03. januar 2012 af Philip93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

 

Nogle der kan hjælpe mig med denne:

 

I en model for udviklingen af en bestemt type kræftknude i mus kan væksten f som funktion af antal celler x beskrives ved sammenhængen:

 

f(x) = 0,046173*x*(9,36334-ln(x)), x>0

 

Bestem ved hjælp af modellen hvor mange celler der er i kræftknuden når væksten er størst.

 

Er på bar bund..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #2
03. januar 2012 af Philip93 (Slettet)

x = 4286,99

 

DVS at der er 4287 celler i kræftknuden når væksten er størst?

 

 

Hvordan vil du så løse:

 

Bestem ved hjælp af modellen det maksimale antal celler der kan være i kræftknuden?

Troede nemlig at svaret hertil var de 4287


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2012 af peter lind

Ved det maksimale antal celler i knuden må væksten være 0, så løs ligningen f(x) =0


Svar #4
03. januar 2012 af Philip93 (Slettet)

Det nemlig rigtigt. Jeg siger mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2012 af mathon


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.