Matematik

Model for udvikling.

31. december 2011 af Finneberg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens.

Jeg står med en opgave som jeg slet ikke aner hvad jeg skal.

Jeg er helt blank på dette.

opgave vedhæftet

Vedhæftet fil: Model for udvikling..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Find maksimum for funktionen f(x), dvs. løs ligningen f'(x0) = 0.

b) Løs ligningen f(x) = 0. Den positive rod er svaret på spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2011 af mathon

a)

       f '(x) = 0,046173⋅(9,36334 − ln(x))  +  0,04617⋅x · (0 - (1/x)) =

                    0,432333 - 0,046173·ln(x) - 0,04617 =

                    0,38616 - 0,046173·ln(x)

   ekstremum for f(x) kræver

                    f ' (xo) = 0,38616 - 0,046173·ln(xo) = 0

                                   0,046173·ln(xo) = 0,38616

                                   ln(xo) = (0,38616 / 0,046173) = 8,36334

                                   xo = e8,36334 ≈ 4287

               

   fortegnsvariation for f '(x)
      for x<xo er f '(x) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende
      for x>xo er f '(x) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

   hvoraf ses, at f(x) har maksimum for x = xo = 4287 mio 4,3 mia

 

b)

       Når væksten er lig med nul, er det maksimale antal kræftceller nået.
   dvs
              f(xmax) = 0,046173⋅ xmax ⋅ (9,36334 − ln(xmax)) = 0

      som
             da x>0
                       giver
                                     9,36334 − ln(xmax) = 0

                                     ln(xmax) = 9,36334

                                     xmax = e9,36334 = 11653,2 mio ≈ 11,7 mia

 


Skriv et svar til: Model for udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.