Matematik

Sandsynlighedsregning

03. januar 2012 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg mangler en eller et par  gode ideer til at vise følgende:

Lad X være normaltfordelt med middelværdi μ og varians σ2. Fordelingen af Y=exp(X) kaldes den logaritmiske normalfordeling med parametre (μ,σ2), naturligvis fordi log/Y) er N(μ,σ2)-fordelt.

Jeg skal vise at middelværdien af Y er givet ved E(Y)=e(μ+(σ2/2

Sandsynlighedstætheden for Y er iøvrigt givet ved: f(y)= 1 / (y*√(2πσ2))*exp(-(log(y)-μ)2 / (2*σ2))

Nogen som kan komme med et par gode ideer ?


Svar #1
03. januar 2012 af rexden1

Jeg har lukket spørgsmålet her...


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.