Matematik

geomtri og integraler

03. januar 2012 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg brug for hjælp med opg 1) b), umiddelbart så tror jeg det er en halv cirkel og vi skal bruge partial integration til at finde f og derfra kan vi vise f(2,0)=0, er det forstået rigtigt eller mangler jeg noget?

Vedhæftet fil: Eksopg_januar2011[1].pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mængden U er mængden af punkter i planen uden for cirkleskiven med centrum i (0,0) og radius 1.

Herfra fjernes punkterne på den åbne halvlinie (x,0) , x < -1 , hvorved fremkommer mængden U0 .

Funktionen f(x,y) opfylder

∂f/∂x = x / ((x2+y2-1)·√(x2+y2)) og ∂f/∂y = y / ((x2+y2-1)·√(x2+y2)) , f(2,0) = 0


Svar #2
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

HMM jaa kan du give mig en lidt dybere svar?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis, at vektorfeltet F er konservativt, dvs. her at ∂Fx/∂y = ∂Fy/∂x , hvor F = (Fx , Fy) . Dette sikrer, at der findes et potential f, så at F = f


Skriv et svar til: geomtri og integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.