Matematik

funktion f

03. januar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f(x)=-x3+3x2-4

1) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

2) bestem en ligningerne for de to tangenter der har hældningen 2,25.

 

hvordan gør man lige det. er virkelig på hæres mark...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket hedder "at være på Herrens mark".

1) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 1, så man beregner f(1) og f'(1) og indsætter i tangentligningen.

2) Løs først ligningen f'(x0) = 2,25 og bestem så tangentligningerne for hver af løsningerne x0 .

 


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.