Kemi

Stofmængdeberegning?

13. juni 2005 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg skal til Naturfags Årsprøve i morgen, og jeg har lidt problemer, med at lave en stofmængdeberegning..!

Er der måske en venlig sjæl herinde, som ville sætte en stofmængdeberegning op, og evt forklare hvad man gør.. Så kan jeg nemlig bruge det, som et eksempel i morgen :)

Håber der er en der kan hjælpe!

Hilsen Mikael!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2005 af frodo (Slettet)

2H2 + O2 --> 2H2O

vi starter fx med 4 g H2 og 32 g O2
n(H2)=?
n(O2)=?
hvad bliver n(H2O) så?

Svar #2
13. juni 2005 af ElectrcBoogie (Slettet)

#1 . Okay, det forstår jeg ikk så meget af.. Desværre..!

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2005 af frodo (Slettet)

n=m/M

Svar #4
13. juni 2005 af ElectrcBoogie (Slettet)

hvad er n, m og M ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2005 af frodo (Slettet)

n - stofmængde
m - masse
M - molarmasse

Svar #6
13. juni 2005 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay.. er det bare den formel man skal bruge, til stofmængdeberegning!?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2005 af frodo (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2005 af frodo (Slettet)

eller n=c*V

De står uden tvivl i din bog!

Svar #9
13. juni 2005 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, tak for det.. har fundet et eksempel! ;)

Skriv et svar til: Stofmængdeberegning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.