Matematik

Lynhurtigt spørgsmål om brøker!

04. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Hej, er følgende regnestykke rigtigt ?? 3 *1/4 * 1/2  =  - 3/4 ?????? ( tre fjerdedele)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af peter lind

nej. Du mangler ½ og der er kommet et mystisk minus tegn på højre side


Svar #2
04. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Hvordan løser jeg den så, har du tid til at forklare? :)


Svar #3
04. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Jeg gjorde bare følgende 1/4 * 1/2 = -1/4 ?? og så gange 3, men det er vidst forkert....


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2012 af peter lind

Du ganger 2 brøker med hinanden ved at gange tællerne for sig og nævnerne for sig


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har beregnet (1/4) - (1/2) , som er lig med -(1/4) .

Resultatet af (1/4) · (1/2) er det halve af en kvart. Hvis en pizza er delt i 4 lige store stykker, og man deler et af disse kvarte stykker i to, bliver hvert stykke jo (1/8) af den oprindelige pizza:

(1/4) · (1/2) = (1·1) / (4·2) = 1/8


Skriv et svar til: Lynhurtigt spørgsmål om brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.