Matematik

Differentialligninger

04. januar 2012 af Stine129 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg håber, at I vil og kan hjælpe mig med en matematik opgave, som jeg har lavet lidt, men er gået i stå.

Undersøg om funktionen f(x)=x·e^(-x)-x er løsning til differentialligningen
dx/dy=e^(-x)-x-1-y

Jeg starter med at differentiere funktionen

 

f^' (x)=1·e^(-x)-xe^(-x)-1

Derefter vil jeg benytte produktreglen:
1·e^(-x)-x·e^(-x)-1=e^(-x)-x-1-(x·e^(-x)-x)

Hvad skal jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af peter lind

"Derefter vil jeg benytte produktreglen:" Det skal du ikke og det gør du heller ikke. Du sætter korrekt f(x) ind på højre side af differentialligningen og sætter det til at være f'(x). Du skal trække sammen på højre side og konstatere at resultatet bliver det samme som venstre side.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.