Matematik

Spørgesmål??

04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

? Tegne en graf ud fra en ligning, aflæsning af ens egen graf??

Hvordan kan jeg gøre dette??

? Almindelig pengeregning??

- hvad er det eks??

? Beregne omkreds og areal i virkeligheden??

hvad mener De med ''i virkeligheden?''


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

1) Du skal tegne en graf ud fra en ligning, som du måske har i din bog. - ved du hvad en graf er?

2) Du kan se et eksempel med pengeregning, med brug af smartboard her.

3) I virkeligheden? Har det noget med målestoksforhold at gøre?

---
Mvh.
CookieXXD


Svar #2
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

1) jeg ved godt hvordan en graf ser ud, men ikke hvordan man laver en ligning som skal aflæse ens graf?

3) ja det ved jeg også godt - men har du nogle gode råd til hvordan jeg kan regne det ud?? eller hvad man nu vil sige??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

1) Det ved jeg heller ikke, for jeg har ikke ligningen.

3) Hvad mener du? Er det i målestoksforhold?

---
Mvh.
CookieXXD


Svar #4
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

1) Nej men altså komme med et eks på hvordan man kan lave det.

3) ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

Du skal have et eksempel, som vi kan tegne grafen ud fra.

---
Mvh.
CookieXXD


Svar #6
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Altså jeg forstår fx ikke dette?

- Tegn en linje med ligningen y= 2x +1


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

Okay. Jeg vedhæfter lige en skitse.

---
Mvh.
CookieXXD


Svar #8
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

I orden. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

Den er ikke perfekt, men bare en hurtig skitse.

---
Mvh.
CookieXXD

Vedhæftet fil:Graf.png

Svar #10
04. januar 2012 af Melisa123 (Slettet)

Bare jeg kommer til at kunne forstå den, så er det i orden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2012 af Hejsan111 (Slettet)

#9. Den skitse er altså ikke rigtig...

y = 2x+1 var eksemplet.

Generelt set skrives en lineær funktion som:

y = ax+b, hvor a er HÆLDNING (ikke skæring med x-aksen) og b er skæring med y aksen.

Dvs. skæring med y-aksen er +1 og hældningen er 2. Dvs, hver gang du går én hen ad x-aksen går du to op ad y-aksen.


Skriv et svar til: Spørgesmål??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.