Matematik

f'(x)??

05. januar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

har fundet f(x) ud fra min diff. lign. dy/dx=-y/x^2

 

f(x)=-(2/e)*e^1/x

kan simpelthen ikke få f'(x) til at gå op... (det skal være uden lomme regner)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion:

f(x) = -(2/e)·e1/x ,

f'(x) = -(2/e)·e1/x · (1/x)' = f(x) · (1/x)' = f(x) · (-1/x2) = -f(x) / x2


Svar #2
06. januar 2012 af ansigtet (Slettet)

taak den eneste mulighed jeg ikke prøvede :)


Skriv et svar til: f'(x)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.