Matematik

Finde den aflede

05. januar 2012 af mars11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde den aflede af følgende:

F(6)(0)=-?

hvordan gøre jeg det, jeg har prøvet at integerer i 6 potens og sætte x=0 ind, og det giver 0

Vedhæftet fil: opgave 6 spg.6.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder den afledede. Man skal ikke integrere. Man differentiere 6 gange for at finde den 6. afledede.

Opsøg leddet af formen a·x6 i rækken for F(x). Differentierer man det 6 gange, finder man

(a·x6)'''''' = a·6!

Dette er værdien F(6)(0) .


Svar #2
05. januar 2012 af mars11 (Slettet)

Ja sorry, skrev hurtigt, glemte helt at rette det.

jeg har fået opgivet følgende funktion:

f(x)=x2*sin(x)

Skal jeg først integrere funktionen, f(x), først og derefter finde maclaurinrækken for stamfunktionen ? - da jeg gøre dette får jeg følgende (se vedhæftede fil)

 

Vedhæftet fil:maclaurinrækken.png

Svar #3
05. januar 2012 af mars11 (Slettet)

tusind tak :) har fundet ud af det.

så får jeg a=- 1/36

og vha. din formel:

a*6!=-20

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Du har lige fundet f(5)(0) ikke? F er en stamfunktion for f, så F(6)(0)=f(5)(0). Det er den nemmeste måde at gøre det på.


Skriv et svar til: Finde den aflede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.