Kemi

PH

05. januar 2012 af va65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.En buffer system indeholder 0,26 M NH4 og 0,20 NH3. PKA af NH4 er 9.25....

Hvor mange mol NaOH skal føjes til 1,00 L af denne opløsning til at forøge pH til 9,25? 

2. En buffer opløsning er udarbejdet ved hjælp af CN (fra NaCN salt) og HCN i de angivne mængder. Ka for HCN er 4,9 * 1010.

hvad er PH? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2012 af mathon

1.

                           pH = pKs + log(nb/ns)

                           pH = 9,25 + log(0,20/0,26) = 9,14

                           nb/ns = 10pH-9,25

1 liter                                  NH4+ (aq)   +   OH- (aq)   --->   NH3 (aq)   +   H2O (l)
stofmængder i mol:          0,26-x                 x                    0,20+x


                                            nb/ns = (0,20+x) / (0,26-x) =109,25-9,25
                                                                                     

                                                                    0,20+x = 0,26-x

                                                                    2x = 0,06

                                                                     x = 0,03 mol OH- ækvivalerende 0,03 mol NaOH
 


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.