Matematik
Integral
Med hjælpemidler. Bestem k i ligningen 4Sk (x^2+3)dx=4 (jeg kan ikke indsætte symboler, men 4Sk er et integraltegn hvor 4 står nederst og k øverst). Resultatet skulle gerne give 4,02. Hvordan gør man? På forhånd tak
Svar #1
06. januar 2012 af PoKulaKi (Slettet)
Udregn integralet:
∫k4 (x2+3)dx=[x3/3 + 3x]k4
Så sætter du bare grænserne ind, og så kommer der en ligning frem.
Svar #2
06. januar 2012 af whereab (Slettet)
∫4k (x2 + 3) = [1/3·x3 + 3x]4k = 1/3·k3 + 3k - 100/3
så
1/3·k3 + 3k - 100/3 = 4 ⇒ k ≈ 4,202
Svar #3
06. januar 2012 af multo26 (Slettet)
#2
∫4k (x2 + 3) = [1/3·x3 + 3x]4k = 1/3·k3 + 3k - 100/3
så
1/3·k3 + 3k - 100/3 = 4 ⇒ k ≈ 4,202
-------------------
Hvorfor sætter du k istedet for x og ikke 4?
Svar #4
06. januar 2012 af mathon
det ubestemte integral
F0 = ∫0(x2+3)dx = (1/3)x3 + 3x
det bestemte integral
4∫k x2+3)dx = F0(k) - F0(4) = 4
(1/3)·k3 + 3x - ((1/3)·43 + 3·4) = 4
k3 + 9k - 43 - 9·4 = 12
k3 + 9k - 112 = 0
solve(k^3 + 9k - 112 = 0,k) = 4,20181
Svar #5
06. januar 2012 af help123 (Slettet)
k ≈ 4,201808120170009617034488116516315835252134503087219993788621675135410981415697783228273677127677374
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
