Matematik

vektore eksempel

06. januar 2012 af anonymii (Slettet)

Hej Alle..

 

For skalarproduktet gælder denne regel: ta)=*b=a*(tb)=t*(a*b)

a og b er vektorer...

Skal give et eksempel på denne hvordan gør jeg?? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener

(ta) • b = a • (tb) = t · (ab)        ?

Vælg eller tegn to vektorer a og b, og vælg et tal t, for eksempel t = 3 . Vis vektorerne ta og tb på tegningen.

Benyt, at |ab| er lig med længden af projektionen af ab ganget med |b|


Svar #2
06. januar 2012 af anonymii (Slettet)

jo det var den.. :)

 

Er helt lost i det her vektore, vil du ikke give et eksempel? ved ikke havd du mener med at jeg skal vise vektor ta og tb? er lidt lost :(

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Giv et eksempel, en tegning, der geometrisk viser, at de tre størrelser (ta) • b , a • (tb) , og t · (ab) alle er lige store.


Svar #4
06. januar 2012 af anonymii (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener med det?


Svar #5
06. januar 2012 af anonymii (Slettet)

Jeg er fatsvag, så forsår ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

|(ta) • b| er lig med længden af projektionen af vektoren (ta) på vektoren b , ganget med |b| .

|a • (tb)| er lig med længden af projektionen af vektoren a på vektoren tb , ganget med |tb| .

|t · (ab)| = |t||ab| er lig med t · ( længden af projektionen af vektoren a på vektoren b , ganget med |b| )

Illustrer de indgående størrelser på en tegning og vis dermed geometrisk, at de er lige store.

#5 -- Måske du har så meget fatning, at du kan forklare, hvad det er, du ikke forstår?

 


Svar #7
06. januar 2012 af anonymii (Slettet)

Forstår ikke hvorfor jeg skal tage længderne af dem?? og hvordan i alverden kan jeg det når jeg ikke har nogen tal!!?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Skalarproduktet af to vektorer relaterer sig til længden af den ene vektors projektion på den anden.

Når man tegner en vektor a, tegner man et linestykke med en passende længde, svarende til vektorens længde. Har man valgt en værdi for t og ønsker at tegne vektoren ta , tegner man et liniestykke med samme orientering og med en længde, der er t gange længden af vektor a .

Da du skal illustrere ved et eksempel, kan du selv vælge dine vektorer a og b og dit tal t .


Skriv et svar til: vektore eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.