Matematik

differentligninger

07. januar 2012 af KarenNilsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her opgave?
En integralkurve til differentialligningen dy/dx - 2y = 2e^x går gennem punktet P (1,-2e)
Bestem en ligning for tangenten til integralkurven i P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af mathon

i P(1,-2e)
er
                 dy/dx = 2·(-2e) + 2e1  = -4e + 2e =  -2e

 tangentens ligning
                                      y = (dy/dx)·(x-1) + (-2e)

                                      y = -2e·(x-1) - 2e

                                      y = -2e·x + 2e - 2e

                                      y = -(2e)·x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2012 af jons282 (Slettet)

Når du skal finde tangenten til et givent punkt på en kurve i vores tilfælde P skal du bruge 2 ting:

a. Hældningen i det givne punkt (P)

b. Hvor at tangenten skære y-aksen

Disse 2 ting vil vi kunne indsætte i ligningen y=a*x+b som vil være ligningen for tangenten.

 For at finde a skal vi bruge kurvens/ligningens differentialkvotient eller ligning. Som i dette tilfælde allerede er givet i opgaven ved.

dy/dx-2y=2e^x

dy/dx=2y+2e^x

y`(x)=2y+2e^x

Hvis vi så indsætter vores punkt P kan vi finde hældningen i et givne punkt.

dy/dx=2*-2e+2e^1=-4e+2e=-2e

a=-2e

 

Vi kan nu finde b ved at indsætte i tangentens ligning, da vi både kender x,y fra punktet P og a.

y=a*x+b

-2e=-2e*1+b

b=-2e+2e=0

Tangentens ligning må så være.

y(x)=-2e*x hvor e=grundtallet til den naturlige logaritme (2,718)

y(x)=5,437*x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af mathon

Tangentens ligning

                                  y ≈ - 5,437x


Skriv et svar til: differentligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.