Matematik

trigonometriske relationer

07. januar 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I min bog udskiftes udtrykket

1/cos2(v)

med

1+tan2(v)

Hvilken regel er brugt her?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1 = sin2(v) + cos2(v), hvorfor

1/cos2(v) = (sin2(v) + cos2(v)) / cos2(v) = tan2(v) + 1


Svar #2
07. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Mange tak. Jeg tænkte også selv på idiotformlen... Undskyld jeg stillede så dumt et spørgsmål


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2012 af mathon

   du støder ofte på det
   i sammenhængen
                         tan '(x) = (sin(x) / cos(x)) ' = (cos2(x) + sin2(x) / cos2(x)  =
                                                    
                                                               1 / cos2(x)    =    1 + tan2(x)


Skriv et svar til: trigonometriske relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.