Matematik

brøkregning hjælp....

07. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

Hvordan kan man regne f.eks. 1/5 af 960 .. eller 2/5 af 564? osv 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2012 af 123434 (Slettet)

1/5*960=960/5=192

2/5*564=1128/5=225,6


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

960 · (1/5) = 960 / 5 = ...

564 · (2/5) = 564·2 / 5 = ...


Svar #3
07. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

hvordan er det lige man ganger med brøker /:::::


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2012 af mathon

            at tage 3/7 af 1659 er at gange 1659 med 3/7

altså
           1659 ·3/7  =  1659·3 / 7           hvor du først deler med 7, hvis 7 går op, og dernæst gager med 3

                                                         hvis 7 ikke går op, foregår det i omvendt rækkefølge

multiplikation af to brøker

                    a/b  · c/d  =  a·c/b·d         tæller ganges med tæller og nævner med nævner,
                                                          hvis der ikke kan forkortes inden multiplikationerne

 

                                                       


Svar #5
07. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

Takker! 


Skriv et svar til: brøkregning hjælp....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.