Matematik

x^2e^-ax

07. januar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har allerede gennemløst hele opgaven.

 

Jeg får intet globalt maximum, kun globalt minimum på (x,y) = (0,0)

 

Hvis jeg skriver funktionen på en graf, kommer den ikke op

 

a er et parameter, betyder det at a skal isoleres før eller efter differentieringen af funktionen? 

 

brug for flere detaljer? bare skriv (hvilke)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Før vi kan sige noget fornuftigt, må du sætte nogle parenteser i forskriften . . .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er vel

f(x) = x2·e-ax , med a ≠ 0, hvorved

f'(x) = (2x -ax2)·e-ax ,

og det ses, at

f'(x) = 0 ⇒ x·(2 - ax) = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = 2/a


Svar #3
08. januar 2012 af denis123 (Slettet)

ja a > 0

 

f'(x) = 2xe^-ax

(fået fra TI-nspire CAS --> menu --> Calculus --> Differentialkvotient. Så dette må være den differentierede)

 

Så det må ses at

 

f'(x) = 0 => x = 0 (udregnet med samme lommeregners "solve" funktion (menu --> Algebra --> Løs)

 

Og ja, der er ingen paranteser i forskriften.

Den er:

x2e-ax

 

Forresten, er den til imorgen, så det eneste jeg har brug for at vide er hvad jeg præcist skal bruge a til. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Du skal vel vise, hvorledes eventuelle ekstrema afhænger af a . . .


Svar #5
08. januar 2012 af denis123 (Slettet)

Hvordan skal jeg vise dette?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal bare skrive af efter # 2, hvor man har regnet det hele for dig.

Der står, at det ene ekstremum er for x = 0

Og det andet ekstremum er afhængigt af a, nemlig for x = 2/a


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er fint, når eksponenterne kommer op i luften - men så længe, du skriver det hele på een linie, er der brug for paranteser.

Sådan ser opgaven ud på een linie:

f(x) = (x^2)* e^(-ax)

;-)

 


Svar #8
08. januar 2012 af denis123 (Slettet)

yes mange tak for hjælpen! :-)


Svar #9
08. januar 2012 af denis123 (Slettet)

desuden havde jeg ikke tænkt det med paranteserne på den måde


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Når du skriver

x^2e^-ax  kan det både betyde

x^(2*e^(-ax))  og

x^(2*e^(-a))*x   og

x^2*e^(-ax)  (din opgave)

og så kan vi sidde og spilde tid med at prøve at gætte, hvad det er for en af opgaverne, vi skal hjælpe dig med.

Heldigvis gættede # 2 rigtigt . . .

See, what I mean ? ;-)


Skriv et svar til: x^2e^-ax

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.