Fysik

intertimoment for tynd stang

08. januar 2012 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Massemidtpunktet for en homogen tynd med længde L ligger i L/2. Derfor kan vi se det som om, at alt massen er samlet i det punkt. Med denne tankegang får man at intertimomentet er:
I = m*(l/2)^2 = 1/4ml^2
Men det passer ikke for i virkeligheden er I=1/3ml^2
Hvad er der galt i min tankegang? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af peter lind

Du blander flere ting sammen i en rodebunke. Du har at inertimomentet for en punktpartikel er m*r2, hvor r er afstanden til partiklen. Den afstand erstatter du uden videre med den halve længde af stangen. Det kan du ikke. Inertimomentet er afhængig af hvilket punkt eller akse, du skal  finde inertimomentet for. Der er altså forskel på om du skal finde inertimomentet for centrum af stangen, enden af stangen eller for at gå til yderligheder i forhold til solens centrum,

 


Skriv et svar til: intertimoment for tynd stang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.