Matematik

f`(X)

08. januar 2012 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x^2 + 10 sin(x) , x er element i ( - pi; pi)

bestem f`(x)

skal jeg bare sæt ligningen = 0 få jeg så f``(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Walras

Nej, det skal du da så absolut ikke. Hvordan skulle det give mening?

#2 f'' er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af Whut (Slettet)

#1 Du har ret. Det skulle have stået 2 istedet for x. Men, jeg har slettet svaret idet Sema1 skal selv finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Differentier funktionen

f'(x) = 2x - 10*cos(x)

idet (sin(x))' = cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af Walras

#3 "x er element i" er nu en anerkendt skrivemåde. Tegnet ∈ står for element. På dansk kan det eventuelt oversættes som "x tilhører", "x er en del af" eller lignende.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

#4

Jeg skal ikke modsige dig, men i sammenhænge med funktioner, ønsker min lærer, den skrivemåde jeg anfører.


Svar #6
08. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

Altså i mener  differentere den først og så giver det 10 * cos(x) + 2 * x


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2012 af Walras

#5 Er du sikker? - har du nogensinde spurgt, om den anden talemåde er korrekt? For det er den.

#6 Ja. Hvad skal du så bruge den afledede til? Hvis du skal have f''(x), skal du differentiere den igen. Hvis du skal finde monotoniforhold, optimere funktionen eller lignende, skal du sætte f'(x)=0.


Svar #8
08. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

har jeg så f`(x) = 10 * cos(x) + 2 * x


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6, #8

Ja, det er korrekt. Resultatet for f'(x) i #3 er forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2012 af Walras

#8 Ja.


Svar #11
08. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

ja jeg skal finde monotoniforhold skal jeg så sige

solve(0=10 * cos(x) + 2 * x,x)

x = -1,306 eller 1,97738 eller x = 3,837


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Yes!

Men pas på -

den største rod ligger uden for området, idet 3,837 > pi

Så den må du nok stryge . . .


Svar #13
08. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

pROBLEMER ER NU AT JEG SKAL Bestemme værdimængden for funktionen f.

Kan ikke finde ud af det?


Svar #14
08. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

Fik Vm( -7,94582 ; 13,0948)

ved ikke om det er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Først må du se på monotoni-forholdene, så du ved, hvad f(x) foretager sig i intervallet

Så først kan du vurdere hvor højt og hvor lavt f(x) når i intervallet


Svar #16
09. januar 2012 af Sema1 (Slettet)

ja det har jeg også gjordt men fik Vm( -7,94582 ; 13,0948)


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Sådan - !


Skriv et svar til: f`(X)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.