Matematik

Matmatik

09. januar 2012 af Kalpana (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej nogen der kan hjælpe?

Beregn hvor mange procent rejsen vil være dyrere for en voksen, der rejser med DSB 1' i stedet for standart.

 

Standart billeten koster 325 kr. og førsteklasses billet koster 488 kr.

Jeg har fået den til:

                              325,00*100/ 488,00= 33,41%


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

dyrere end standard
                                        (488-325) = 163

dyrere end standard
i procent
                                       (163 / 325)·100% ≈ 50,2%

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af den første mohikaner

Det regnesstykke du selv har stillet op giver altså 66,6 %, hvilket er forkert

 

Hvor meget dyrere er det at rejse første klasse ift standard:

100% * (488-325)kr / 325kr = 50,2 %

 


Skriv et svar til: Matmatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.