Matematik

Optimering og monotoniforhold

09. januar 2012 af Musling14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan komme med fornuftigt bud på denne? Optimering er ikke min stærke side.

Figuren viser grafen for funktionen
f(x) = 80 - 2x

sammen med et rektangel i koordinatsystemets første kvadrant.
Rektanglet har et hjørne i koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og det modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f.

b) Bestem det størst mulige areal af rektanglet


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af peter lind

Brug at rektktanglets areal er produktet af sidernes længde, som er henholdsvis x og f(x)


Svar #2
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Hmm, ja, så langt tror jeg også at jeg selv var nået. Kan du ikke beskrive det lidt nærmere? Måske komme med en metode?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af peter lind

kald arealet som funktion af x for g(x). Find g'(x) og løs ligningen g'(x) =0


Svar #4
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Når jeg så forsøger at gøre det, så får jeg følgende:

g(x)=x*80-2x

g'(x)=78

Det kan vel ikke passe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2012 af peter lind

nej g(x) =x((80-2x)


Svar #6
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Nåårh, typisk. Parentes-fejl. Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Optimering og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.