Matematik

målestoksforhold

09. januar 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeij.

 

der står følgende i opgaven:

 Et målestoksforhold er på 1 : 50       
           

A) 10 cm på tegningen svarer til   m     
                     
B) 36)  16 m i virkeligheden svarer til   cm     
                     
C)  Virkelige areal af en trekant når tegningens mål er    
       ængde 12 cm og højde er 8 cm   m2.

hvordan regner jeg det ud? har prøvet, men resultatet passer ikke til facit.

 

på forhånd tak  
                           
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

A) 1 cm. på tegningen svarer til 50 cm. i virkeligheden, derfor skal du gange 50 med 10;

10*50= 500 cm. i virkeligheden

B) Her skal du sige 50 divideret med 16;

50/16 = 3,125 cm.

C) For at finde arealet af en trekant skal du bruge formlen A=h*g/2;

8*12/2= 48 cm2

Nu skal du finde svaret i virkeligheden og derfor skal du også gange det med 50;

48 m2 *50= 2400 cm.2 = 2,4 m2

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

*48 cm2.

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Får bare lidt et andet svar i b

16m=1600cm

1600cm/50=32cm i virkeligheden


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Samt C

12cm*50=600cm=6m

8cm*50=400cm=4m

Areal=6m*4m*1/2=12m^2


Svar #5
09. januar 2012 af line112 (Slettet)

tusind tak

 


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.