Kemi

Titrering - Koncentration

09. januar 2012 af Macroreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde koncentrationen af eddikesyre. Jeg har brugt 10 ml eddikesyre med ukendt koncentraiton

Jeg har den stærke base NaOH. Jeg titrerer med den. Jeg ved at dens koncentration er 0.10

Hvordan finder jeg koncentrationen af eddikesyre? Jeg ved at jeg abre kan bruge C=n/v formlen ved ækvivilenspunktet. 

Dvs. Jeg ved at nBase er det samme som nsyre ved ækvivelspunktet. men skal jeg så skrive Csyre = nsyre/V(opløsningen). For at finde koncentrationen?
 

Og hvordan finder jeg koncentrationen udenfor ækvivelenspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af kuerten15

Det er en svag syre-stærk base titrering.

Ved ækvivalenspunktet gælder: n(base) = n(syre). Heraf kan du finde ud af, hvor stor en volumen af base, der skal anvendes i ækvivalenspunktet.

n(base) = c(base) * V(base)

n(syre) = c(syre) * V(syre)

Altså, hvad er volumen af den anvendte base? Ellers har du to ubekendte.


Svar #2
10. januar 2012 af Macroreal (Slettet)

Volumen af den ukendte base er 19 ml ved ækvivelenspunktet. Kan jeg tilføje dig over noget så vi kan snakke yderligeere? har mange sprg, dog er de korte.

 


Svar #3
10. januar 2012 af Macroreal (Slettet)

Altså et spg jeg tænker over. Hvordan finder jeg koncentrationen uden for ækvivelenspunktet. F.eks. ved 10 ml base. 5 ml etc.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2012 af kuerten15

Jeg har vedhæftet et dokument...

Vedhæftet fil:Titrering.pdf

Skriv et svar til: Titrering - Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.