Kemi

Forklaring

10. januar 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan jeg få en meget nem og simpel forklaring på hvad ''formelle og aktuelle koncentration''


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Formel koncentration - Hvad den burde være

Aktuel - Hvad den er i stående stund


Svar #2
10. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

jeg har læst at formel koncentration, er det kocentration der er før der sker en reaktion 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2012 af Phienix (Slettet)

En formel koncentration er, som #1 siger, hvad en reaktion burde være.

Du beregner ofte formelle koncentrationer ved hjælp af formlen c = n/V.

Det kan for eksempel være en opløsning af NaOH. I så fald ville du bruge ovenstående formel.

- - -

Det er bare sådan i kemiens verden at den aktuelle koncentration, som er den koncentration af stoffet, der er reel.

Den aktuelle koncentration er vigtig hvis man skal være mere omyggelig. Prøv at tag eksemplet med NaOH igen. Man kunne jo forestille sig at noget af NaOH ikke var gået i opløsning, eller at stofmængden var lidt forkert. Den aktuelle koncentration er som regel mindre end den formelle koncentration.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2012 af mathon

   den formelle koncentration (totalkoncentrationen) af et vandblandet stof A
   skrives
                  cA

   opløses decimalbrøkdelen α af stoffet i vandet 0<α≤1,
   er restkoncentrationen = den aktuelle koncentration (den faktisk forhåndenværende koncentration)

                  [A] = cA - α·cA = (1-α)·cA


Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.