Kemi

Masseberegning

10. januar 2012 af Burton13 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Phosphor (1,00g) reagerer med Chlor (2,00g) og for dette har jeg afstemt følgende reaktionsskema:

P4 (s) + 6 Cl2 (g) --> 4 PCl3 (l)

Skal herfra angive massen af det produkt der dannes, men kan simpelthen ikke få det til at passe med facit, så ville høre om der var en der havde et forslag til beregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af kuerten15

n(P4) = m(P4) / MW(P4) = 1,00 g / (4 * 30,07 g/mol) = 0,00814 mol

Forholdet er P4 : PCl3 = 1 : 4

n(PCl3) = 4 * n(P4) = 4 * 0,00814 mol = 0,033 mol

m(PCl3) = n(PCl3) * MW(PCl3) = 0,033 mol * (30,07 g/mol + 3 * 35,45 g/mol) = 0,033 mol * 137,32 g/mol = 4,53 g


Svar #2
10. januar 2012 af Burton13 (Slettet)

Ja det fik jeg også, men facit siger bare 2,58 g, men det må jo så bare være facit der er fejl i.


Skriv et svar til: Masseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.