Matematik

Andengradsligninger

10. januar 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en opgave står der:

1) for hvilke tal c, har -2x2 - 24x + c = 0 ingen løsninger?
2) Bestem b, så 4x2 + bx + 9 = har netop én løsning. Bestem løsning
                                 

Hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Walras

For d<0 har andengradsligningen ingen reelle løsninger.

For d=0 har andengradsligningen netop én reel løsning.

For d>0 har andengradsligningen to reelle løsninger.

d=b2-4*a*c


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Se svaret i din anden tråd.

2) Undersøg, for hvilke værdier af b det gælder, at ligningens diskriminant d er lig med 0 .


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.