Matematik

Ligning

10. januar 2012 af gs1905 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder fast i følgende ligning:

½*ln(a^2+1) = ½

Håber der er nogle der kan komme med hints til hvordan den kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med 2 på hver side

ln(a2+1) = 1

og tag eksponentialfunktionen på hver side. Løs den fremkomne ligning i a .


Svar #2
10. januar 2012 af gs1905 (Slettet)

Når jeg løser den på den måde, får jeg a=0, men lommeregneren giver: a= -kvadratrod(e-1) eller a= kvadratrod(e-1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tager man eksponentialfunktionen på hver side af ligningen i #1, får man

a2 + 1 = e1 = e , eller

a2 = e - 1, og dermed

a = ±√(e - 1) ,

hvilket stemmer med din lommeregner.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.